У Києві виконають хоровий твір Сильвестрова «Майдан 2014» в пам’ять про Небесну сотню

У Києві виконають хоровий твір Сильвестрова «Майдан 2014» в пам’ять про Небесну сотню

Афіша
Укрінформ
У суботу,17 лютого, Liatoshynskyi Capella: Choir Національного будинку музики представить хоровий твір Валентина Сильвестрова «Майдан 2014», присвячений пам’яті Героїв Небесної сотні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Національний будинок музики.

«Майдан 2014» - це великий цикл з 15 номерів для хору a cappella та солістів, в якому Валентин Сильвестров втілив власні переживання подій Революції гідності, а також спостереження за змінами в українському суспільстві цього періоду. Концерт відбудеться 17 лютого в Лютеранській церкві Святої Катерини», - розповіли в Національному будинку музики.

За словами Сильвестрова, його вразило, як українці на Майдані, залежно від характеру подій, щоразу по-різному виконували Гімн України, тож він створив власні «гімни» на слова «Ще не вмерла Україна» Павла Чубинського.

Також композитор використовує у циклі поезію Тараса Шевченка, канонічні латинські («Agnus Dei», «Lacrimosa», «Requiem aeternam») та церковнослов’янські («Святий Боже», «Со святими упокой», «Отче наш») тексти. Деякі номери циклу Сильвестров присвятив загиблим учасникам Революції гідності – Сергію Нігояну та Михайлу Жизнєвському.

Liatoshynskyi Capella: Choir виконає «Майдан 2014» під керівництвом хормейстера Костянтина Ленчика, який на час подій Революції гідності був четвертокурсником Чернігівського музичного училища.

«Попри територіальну віддаленість, я сильно переживав кожну подію і ніколи не стояв осторонь. Після Революції гідності з початком АТО мій тато одразу пішов на війну добровольцем, хоч до цього ніколи не служив в армії. Для мене це так само стало потрясінням, але водночас і відчуттям гордості за батька», - сказав Ленчик.

Читайте також: Хор Верьовки виступив для мешканців Бородянки

Хоровий твір виконуватимуть: Костянтин Ленчик (диригент), Владислава Приймачук (мецо-сопрано), Олена Циганкова (мецо-сопрано), Оксана Гордик (мецо-сопрано), Денис Сагіров (тенор), Роман Лузан (бас), Василь Тітов (бас).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-