Хор Верьовки виступив для мешканців Бородянки

Хор Верьовки виступив для мешканців Бородянки

Фото
Укрінформ
Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки виступив просто неба для мешканців селища Бородянка.

Про це Укрінформу повідомили представники Peace Committee of Ukraine.

«Легендарний Національний заслужений хор імені Григорія Верьовки, що поєднує в собі пісню та хореографію, 31 січня виступив просто неба для мешканців Бородянки», - йдеться у повідомленні.

Виступ хору став демонстрацією поваги та підтримки мешканцям Бородянки, які пережили жахливу та руйнівну окупацію.

«Бородянка зазнала жахливої руйнації. Дуже постраждала соціальна інфраструктура, зокрема, повністю або частково було зруйновано 2234 об’єкти. Понад 5000 мешканців громади не можуть повернутися додому через відсутність житла, адже досі не відновлено 28 багатоповерхових та 1062 приватних будинків», - розповіла секретар і виконувачка обов’язків голови Бородянської селищної ради Ірина Захарченко.

За її словами, для всіх мешканців селища є неоціненною підтримка хору ім. Г. Верьовки.

Зазначається, що композиція «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору прозвучала біля пошкодженого пам’ятника Тарасові Шевченку, якому окупанти тричі прострелили голову, на фоні напівзруйнованого палацу культури імені Т. Шевченка.

Сам імпровізований концерт хор дав у напівзруйнованому дворі біля графіті художника Бенксі «Хлопчик перемагає чоловіка, схожого на путіна».

Гімн України хор ім. Г. Верьовки виконав спільно з дитячим хором Бородянського центру дитячої та юнацької творчості, а також підтримав виконання дитячим хором пісні «Моя Бородянка».

Також відбувся спільний імпровізований танок-гопак артистів балету хору імені Г. Верьовки та вихованців бородянської секції бойового гопака «Шаблезуб».

Партнерами заходу Peace Committee of Ukraine в Бородянці стали Бородянська селищна рада, міжнародний культурно-гуманітарний проєкт «Відлуння руйнації» творчого об'єднання «Славута», «Мануфактура Петриківський сервіз», Асоціація авіаторів, Асоціація готелів та курортів України.

Акція відбулась напередодні концертного туру хору в США у межах проєкту «Ми — українці», який наприкінці лютого організує благодійний фонд Peace Committee of Ukraine за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

«У цій страшній війні на українській землі вирішується доля цивілізованого демократичного світу, бо вже зараз ця війна є не просто війною Росії проти України, а війною тоталітаризму проти демократії. І місія кожної небайдужої людини у будь-якому куточку світу — підтримати Україну зараз, зробити свій посильний внесок у мирне майбутнє», — підкреслила президентка благодійної фундації Peace Committee of Ukraine.

Зазначається, що це тур великої подяки американському народові за підтримку України у такий вирішальний час. Згодом такі концерти подяки пройдуть у країнах Європи та у Канаді.

Самі тури є благодійними, а їх місія - залучити допомогу на відновлення соціальної інфраструктури для дітей, реабілітацію військових, системи розмінування в тих регіонах, де була окупація.

Читайте також: Хор імені Верьовки відзначив 80-річчя великим концертом

Наголошується, що усі кошти від продажу квитків на концерти хору в США підуть на допомогу у відновленні освітніх та культурних закладів, зокрема дитячих садочків Бородянської селищної ради, а донати від аукціонів, що відбуватимуться разом із концертами, на потреби військових батальйонів, де сьогодні захищають Україну мешканці Бородянки, серед них і артист хору імені Г. Верьовки, мешканець Бородянки Віталій Сергієнко.

Основна ідея концерту хору імені Г. Верьовки в Америці - через тяглість традицій продемонструвати, що фундаментальні цінності українців є частиною культурної та інтелектуальної скарбниці світу, розповісти через мистецтво співу, танцю, візуальної складової проєкту, як випробування війною сприяє згуртуванню нації заради перемоги і наскільки ця перемога важлива для майбутнього всього людства.

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-