Естонія заборонила в’їзд російській співачці Клаві Коці через підтримку війни

Естонія заборонила в’їзд російській співачці Клаві Коці через підтримку війни

Укрінформ
Влада Естонії заборонила в'їзд російській співачці Клавдії Високовій, відомій під псевдонімом Клава Кока, через її прокремлівську позицію та підтримку війни РФ проти України.

Про це повідомляє limon, передає Укрінформ.

Як зазначається, Клавдії Високовій заборонили в’їзд у Естонію до 18 травня 2027 року. Запланований на 29 березня концерт співачки у Таллінні скасували.

"Ми повторюємо те, що говорили раніше: організатори концертів не повинні запрошувати до Естонії артистів, які виступають з прокремлівськими тезами, оскільки їм заборонено тут виступати. Російські та білоруські діячі культури, які бажають виступити в Естонії, на сьогодні не можуть отримати естонську візу", - заявив прессекретар МВС Естонії Вейко Песур.

Читайте також: Казахстан забороняє в'їзд особам, які негативно висловлюються про країну

За його словами, якщо російські артисти мають візу іншої країни ЄС, вони можуть в'їхати в Естонію через внутрішні кордони, але Міністерство внутрішніх справ "залишає за собою право заборонити їм в'їзд з міркувань охорони громадського порядку або національної безпеки".

Песур назвав виступ Клави Коки "недоречним", оскільки вона "перебуває на службі у російської пропаганди".

З січня 2023 року Клава Кока перебуває під санкціями РНБО України.

Читайте також: Латвія заборонила їздити на російських номерах - конфісковані авто відправлятимуть в Україну

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ РФ доручило своїм дипломатам чинити тиск на російських знаменитостей та діячів культури за кордоном, які виступили проти Володимира Путіна та розв’язаної ним війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-