У музеї в Пирогові відбулася «Різдвяна феєрія»

У музеї в Пирогові відбулася «Різдвяна феєрія»

Фото
Укрінформ
У Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогові у суботу, 13 січня, під час "Різдвяної феєрії" водили Козу, віншували Василя та Маланку.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, передає Укрінформ.

“Під час заходу було відтворено різдвяно-новорічний цикл свят, наповнений насиченими та колоритними обрядами. Талановиті гурти провели Козу, Василя і Маланку”, - ідеться у повідомленні.

До події долучився т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв. Він висловив подяку організаторам, учасникам заходу й гостям, які підтримують і шанують українські традиції.

"Різдвяна феєрія" стала чудовою нагодою для учасників заходу зануритися в атмосферу веселощів та радості, які супроводжують святковий період, підкреслили у МКІП.

Всі охочі могли взяти участь у майстер-класі з народного танцю, а також поспілкуватися з майстрами народного мистецтва і придбати їхні рукотвори.

Читайте також: У центрі Львова відбувся фестиваль зимового фольклору

Також лунали колядки і щедрівки у виконанні дитячого фольклорного ансамблю "Промінь", зразкового аматорського вокального колективу "Намистинка", народного фольклорно-етнографічного ансамблю "Діброва", ‌народного фольклорно-етнографічного ансамблю "Родинонька", зразкового ансамблю пісні і танцю "Яблуневий цвіт", фольк-студії "Правиця", зразкового художнього колективу, гурту народної пісні "Божедари".

Як повідомляв Укрінформ, у Національному центрі “Український дім” до 21 січня триває виставка “ДоДому на Різдво. Світло української традиції”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-