У центрі Львова відбувся фестиваль зимового фольклору

У центрі Львова відбувся фестиваль зимового фольклору

Фото
Укрінформ
У центрі Львова фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала. Розколяда» об’єднав народні колективи області, гостей та жителів міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фестиваль зимового фольклору у Львові / Фото: Анастасія Смольєнко

Львів'яни та гості міста зібралися в центрі Львова біля пам’ятника Тарасу Шевченку послухати колядки з різних куточків регіону. Тут відбувається обласний фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала. Розколяда».

Участь у фестивалі беруть майже 25 аматорських колективів Львівщини. Учасники показували вертепи, водили Маланку та Козу, посівальників віншували та вітали зі святами. Також відбулася виставка різдвяних звізд та творів майстрів народного мистецтва на різдвяну тематику.

Організатори заходу зазначили, що мета фестивалю - духовне збагачення жителів і гостей міста, відродження та збереження звичаїв, традицій зимового циклу свят, популяризації й утвердження народно-поетичної творчості та пісенно-музичної культури.

Читайте також: Сфера культури України значною мірою фінансується за рахунок донорів - Карандєєв

Фестиваль українського зимового фольклору «Нова радість стала» приурочений до Розколяди – завершального етапу різдвяних свят. Після свят Водохреща та Івана Хрестителя закінчуються коляда, щедрівки, вертепи. На Розколяду збираються колядники, вертепи, хори та просто жителі з різних куточків громади і всі разом, масово колядують, щедрують, віншують, «водять Козу», «маланкують». І все це відбувається гучно, весело, багато.

Організатор заходу комунальний заклад Львівської обласної ради Навчально-методичний центр культури і мистецтв Львівщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-