У Франції вийшла аудіокнижка «Абрикоси Донбасу», яку озвучила Катрін Денев

У Франції вийшла аудіокнижка «Абрикоси Донбасу», яку озвучила Катрін Денев

Укрінформ
Аудіокнижку віршів «Абрикоси Донбасу» української письменниці Любові Якимчук, яку озвучила акторка Катрін Денев, вже можна придбати у книгарнях, а також на аудіоплатформах Франції.

Як передає Укрінформ, про це Любов Якимчук повідомила у Фейсбуку.

«Катрін Денев озвучила «Абрикоси Донбасу», та наша з нею аудіокнижка відтепер у книгарнях Франції, а також на всіх французьких аудіоплатформах. Там почуєте і мій голос, бо заголовки та ще п'ять-шість віршів для книжки начитала я, українською», - зазначила вона.

Книжка «Les Abricots du Donbas» у перекладі Ірини Дмитришин та Агат Бонен (Agathe Bonin) вийшла у видавництві «Les éditions des femmes» минулого року.

«Це чудове видавництво, яке в 70-х роках заснувала феміністка Антуанет Фукке. Їхня колекція аудіокнижок існує ще з 1980-го року, та, як мені казали, це перше видавництво, яке почало збирати відомі голоси», - написала Якимчук.

За її словами, уже два роки «Les éditions des femmes» щосуботи виходить на марші в підтримку України, а також донатить гарні суми на нашу перемогу – «тому це не збіг, що вони працюють на такому рівні».

Послухати, як Денев і Якимчук читають вірші, можна на сайті видавництва за лінком.

«А ще сьогодні я дізналася, що в галереї видавництва, де минулого літа я мала одну з паризьких презентацій паперової книжки, за життя виставлялася відома українська художниця і дизайнерка Соня Делоне», - додала письменниця.

Читайте також: Дитяча література, психологія і фентезі. Які книги купували українці в 2023 році

Любов Якимчук народилася 19 листопада 1985 року в Первомайську Луганської області. У 2003–2008 роках належала до луганського Літературного угруповання «СТАН».

Авторка поетичних книжок «, як МОДА» (2009), «Абрикоси Донбасу» (2015). Співавторка музично-поетичного альбому «Абрикоси Донбасу». Поезії Якимчук перекладені більше, як на півтора десятка мов.

Як повідомляв Укрінформ, французька кіноакторка Катрін Денев зачитала вірш Лесі Українки «Надія» під час церемонії відкриття 76 Міжнародного Каннського кінофестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-