У Києво-Печерській лаврі провели святковий концерт для військових

У Києво-Печерській лаврі провели святковий концерт для військових

Фото
Укрінформ
У межах програми «Духовне відновлення культурою», що діє на базі заповідника «Києво-Печерська лавра», відбувся концерт «ТЕЛЬНЮК: Різдвяні пісні» у виконанні Національного президентського оркестру.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

У Трапезній церкві Лаври пролунали різдвяні пісні у виконанні народних артисток України Лесі та Галини Тельнюк. Акомпанували співачкам музиканти Національного президентського оркестру під орудою диригента-полковника Максима Гусака.

Сестри Тельнюк заспівали колядки, різдвяні колискові, пісні на вірші Кароля Войтили (Папи Івана Павла ІІ). Також пролунали пісні на поезії Галини Тельнюк, а автором музики до програми стала Леся Тельнюк.

«Я хочу подякувати всім нашим воїнам. Кожен із вас захищає наших людей, бореться за збереження наших міст і святинь, зокрема Лаври. Цій пам’ятці майже тисячу років, і вона залишається фундаментом нашої держави. Тут кожен українець, який боронить нашу землю, може знайти прихисток і духовне відновлення», - зазначив генеральний директор Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Максим Остапенко.

Своєю чергою капелан 127-го батальйону 112-ї окремої бригади територіальної оборони отець Валентин підкреслив, що музика супроводжує військо з часів Давнього Риму. За його словами, саме мистецтво надавало наснагу воїнам.

«Перебуваючи тут, я згадую хресний шлях Господа і хрест, який він тягнув, і того єдиного, хто йому допоміг. Наш хресний шлях проходить крізь цю війну. На війні найважче зберегти людяність, бо те, що ми бачимо, люди не мусять бачити. Допомагаймо одне одному нести наш хрест», - додала військова Юлія Паєвська («Тайра»).

Читайте також: Проєкт «Територія Різдва. Сила Роду» популяризує українські традиції

Захід відбувся за ініціативи благодійного фонду «Українська Лавра».

Як повідомляв Укрінформ, мистецька агенція «Територія А» спільно з відомими виконавцями та за підтримки Українського культурного фонду здійснила мистецький проєкт «Територія Різдва. Сила Роду», мета якого - збереження українських традицій.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-