У Держкіно назвали плюси ратифікації Європейської конвенції про спільне кіновиробництво

У Держкіно назвали плюси ратифікації Європейської конвенції про спільне кіновиробництво

Укрінформ
Україна перебуває за крок до ратифікації Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво.

Про це вінтерв’ю Укрінформу повідомила голова Державного агентства з питань кіно Марина Кудерчук.

«Ми зараз за крок до ратифікації Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво. Президент України вже подав її до Верховної Ради, комітети ми вже пройшли, зараз очікуємо винесення в зал на голосування», - сказала вона.

Серед позитивів, які матиме ратифікація документа, Кудерчук назвала, зокрема, відсоткове лімітування – внесок країни, яка може вступати в копродукцію, стане від 5 відсотків.

«Зараз це питання недоврегульоване – ліміти більші. Тобто внески можна буде назбирати навіть невеликими вкладами - обирати фонди, які дають невеличкі суми, але вони мають велике значення!», - сказала Кудерчук.

Як приклад вона навелафільм «Буча»режисера Станіслава Тіунова, зйомки якого розпочато торік. Фільм знімався без державної фінансової підтримки, але Держкіно підтримувало його адміністративно - листами і зверненнями до посольств іноземних організацій. За словами голови Держкіно, на цьому прикладі добре видно, як зібрали необхідні кошти - від меценатів і фондів.

Читайте також: Держкіно планує відновити конкурси на зйомки фільмів і визначати їхню тематику

«Фільм уже готовий, я бачила чорнову версію, він дуже потужний, і, що б хто не говорив, дуже потрібний сьогодні, попри те що українцями він сприймається важко – нам дуже болить, надто свіжі відчуття», - підкреслила Кудерчук.

Як повідомлялося, у листопаді 2021 року тодішній міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко і генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у Страсбурзі підписали оновлену Конвенцію Ради Європи про спільне кіновиробництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-