Держкіно планує відновити конкурси на зйомки фільмів і визначати їхню тематику

Держкіно планує відновити конкурси на зйомки фільмів і визначати їхню тематику

Укрінформ
У 2024 році Державне агентство з питань кіно планує проводити конкурси на зйомки кінопроєктів за державної підтримки, але вважає за доцільне визначати їх тематику.

Про це повідомила голова Держкіно Марина Кудерчук в інтерв’ю Укрінформу, яке незабаром буде опубліковане.

«На наступний рік проголосовано бюджет у 589 мільйонів, то, звісно, ми будемо намагатися провести конкурс, щоб хоч якась частина кіномитців мали змогу це робити» - сказала вона.

При чому зараз обговорюється, що Держкіно задаватиме тематику конкурсів, зазначила Кудерчук.

«Ми проговорюємо, що на конкурсних відборах Держкіно потрібно задавати тематику. У нас йде дискусія з цього приводу і з Радою кінематографістів, і з профільним комітетом Верховної Ради, і з Кабміном, і з Міністерством культури. Ми, як орган, що формує політику, розуміємо, чого нам зараз не вистачає», - сказала голова Держкіно.

По-перше, за словами Кудерчук, не вистачає підліткового та дитячого кіно і серіалів та фільмів на історичну тематику, про історичні постаті України. Також велика увага приділятиметься документалістиці, яка зараз вкрай важлива. «Документувати потрібно все, що зараз відбувається, – це частина нашої сучасної історії, яка потім буде лягати в основу художніх фільмів», - наголосила голова Держкіно.

Читайте також: Прокат фільму «Мій карпатський дідусь» стартує 28 грудня

Як повідомляв Укрінформ, Експертна комісія Державного агентства України з питань кіно обрала трьох претендентів на отримання гранту Президента України у галузі кінематографії у 2024 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-