Комісія Держкіно обрала трьох претендентів на отримання гранту Президента

Комісія Держкіно обрала трьох претендентів на отримання гранту Президента

Укрінформ
Експертна комісія Державного агентства України з питань кіно обрала трьох претендентів на отримання гранту Президента України у галузі кінематографії у 2024 році.

Про це повідомляється на сайті Держкіно, передає Укрінформ.

"Експертною комісією на конкурсній основі було прийнято рішення підтримати трьох претендентів на одержання трьох грантів Президента України для створення і реалізації творчих проєктів у галузі кінематографії у 2024 році", - йдеться у повідомленні.

Претендентами на гранти глави держави стали режисери Андрій Рай (створення неігрового короткометражного фільму «ДоброВільні: Хроніки культурного волонтерства» - розмір фінансування - 999 670 гривень), Володимир Мула (створення неігрового повнометражного фільму «Країна мрій? Країна дій!») - розмір фінансування - 1 586 750 гривень) та Аліна Панасенко (створення ігрового короткометражного фільму «Голос!» - 995 388 гривень).

Як повідомлялося, 29 листопада відбулось засідання Експертної комісії Держкіно щодо надання грантів Президента молодим діячам у галузі кінематографії для створення і реалізації творчих проєктів. На розгляд Експертної комісії було подано заявки та документи від восьми претендентів на одержання грантів.

Читайте також: Касові збори українських фільмів – прем’єр 2023 року

Положення про порядок надання грантів Президента молодим діячам у галузі театрального, музичного, циркового, образотворчого мистецтва та кінематографії, молодим письменникам, майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проєктів було затверджене у 1999 році відповідним Указом глави держави.

Цього року гранти від Президента України на загальну суму 3,1 мільйона гривень для реалізації творчих проєктів передбачені на 2024 рік для трьох молодих діячів у галузі кінематографії віком до 35 років.

Фото: credo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-