Харківський оркестр гастролює Туреччиною - збирає кошти на допомогу ЗСУ

Харківський оркестр гастролює Туреччиною - збирає кошти на допомогу ЗСУ

Фото
Укрінформ
Харківський кросовер-оркестр PRIME ORCHESTRA гастролює містами Туреччини з програмою ROCK SYMPHO SHOW 2023 та благодійним проєктом допомоги Збройним силам України та постраждалим від війни українцям. 

Про це повідомляє Укрінформ.

“Це наше бачення світових хітів рок-музики у симфонічній інтерпретації. Ми самі робили аранжування. Думаю, що людям буде цікаво чути таку незвичну версію у нашому виконанні. В Анкарі ми вперше, у травні виступали в Ізмірі”, - розповів агентству режисер та копродюсер PRIME ORCHESTRA Юрій Рибалко.

У програмі Rock Sympho Show 2023 ексклюзивні кавер-версії відомих світових рок-хітів The Prodigy, Nirvana, Deep Purple, Kiss, Queen, The Beatles, Metallica, Depeche Mode, Imagine Dragons, Coldplay та інші.

“На сцені під час шоу 33 музиканти та вокалісти, ще сім осіб - це наша технічна команда. Ще маємо одну команду, яка чекає на нас в Польщі. Ще є ті, хто за кадром і займається адміністративною роботою. Загалом більше 80 людей працюють над цим проєктом”, - розповів режисер про команду проєкту.

Харківський оркестр гастролює Туреччиною - збирає кошти на допомогу ЗСУ / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

Головною метою гастрольних турів у оркестрі називають підтримку України, донесення до аудиторії інформації про події в Україні, збір коштів на благодійні проєкти для цивільного населення та ЗСУ.

“На цей момент найважливішим для нас є збір допомоги. Поки в Україні війна, поки є люди, які страждають через цю війни, то ми як музиканти, можемо грати концерти та збирати допомогу… Нам вже вдалося купити та відправити в Україні генератори, карети швидкої допомоги, спеціальні автомобілі для перевезення поранених, обладнання для медичного центру “Незламні” для реабілітації поранених”, - розповів Рибалко.

Зала в Анкарі була майже вся заповнена, аудиторія схвально та дуже тепло сприймала виступи музикантів, аплодували стоячи, щораз сильніше, активно підспівували.

“Вражаюче, потужно, яскраво… Найголовніше, що це наші українські музиканти сюди приїхали, - знайшли змогу дістатися та виступити. Турецький глядач в захваті. Дуже важливо, що цей наш оркестр з Харкова, який з початку повномасштабної війни постійно обстрілюють. Настільки сильні і сталеві люди представляють Україну в Анкарі сьогодні”, - розповіла про свої враження дружина Надзвичайного та Повноважного Посла України в Туреччині Катерина Боднар.

Читайте також: Стартував мистецький проєкт «Люди для майбутнього» на підтримку дітей загиблих та полонених бійців

Після гастролей Туреччиною оркестр поїде в Болгарію, де завершить великий гастрольний тур, який стартував у вересні, та вже за 2,5 місяця кількість концертів досягла пів сотні.

Глядачі після концерту зазначили, що раді були не лише насолодитися чудовою музикою у високо професійному виконанні, а й допомогти Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у червні цього року гурт “Океан Ельзи” виступив у Стамбулі із концертом на підтримку України, кошти від продажу квитків пішли на допомогу дітям, постраждалим від війни, медичним установам та захисникам України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-