Стартував мистецький проєкт «Люди для майбутнього» на підтримку дітей загиблих та полонених бійців

Стартував мистецький проєкт «Люди для майбутнього» на підтримку дітей загиблих та полонених бійців

Фото
Укрінформ
В Україні за підтримки Головного управління розвідки Міністерства оборони стартував благодійний мистецький проєкт «Люди для майбутнього», який покликаний допомогти дітям полеглих та полонених захисників.

Як передає Укрінформ, про це ГУР МОУ повідомляє у Фейсбуці.

«Волонтерка й художниця Діана Подолянчук започаткувала новий благодійний мистецький проект «Люди для майбутнього», спрямований на підтримку дітей полонених та полеглих Захисників і Захисниць України. Ініціатива, що реалізується за підтримки Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передбачає серію благодійних виставок написаних мисткинею картин», - ідеться у повідомленні.

Тематична експозиція Подолянчук включає 33 роботи, створені нею у період повномасштабного російського вторгнення.

Мистецький доробок експонуватимуть у різних містах України, зокрема у регіональних представництвах Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

На кожній із картин розміщено QR-код, який допоможе відвідувачам виставки зробити благодійну пожертву для підтримки дітей України, чиї батьки загинули у бою з російськими загарбниками або перебувають у ворожому полоні.

Серед представлених робіт привертає увагу цикл, присвячений підрозділам спеціального призначення воєнної розвідки України “Kraken”, «Артан», «Шаман», «Тимур», «Легіон».

«Дуже багато в чому я надихалась саме нашими спецпідрозділами», - наголосила Подолянчук, чий фонд упродовж 2023 року надав допомоги для ГУР МО України на близько 20 мільйонів гривень.

Під час презентації виставки у Києві розвідники-спецпризначенці висловили вдячність волонтерці за допомогу та залишили свої підписи на картинах, які пізніше розіграють на благодійному аукціоні.

Читайте також: У Львові на мистецькому аукціоні зібрали понад $63 тисячі на обладнання для військових шпиталів

«За кожною цією картиною є важлива складова подальшої дії: мобілізація суспільства на допомогу українській армії, підняття проблематики захисту наших полонених, підняття проблематики чину й геройства спецпідрозділів ГУР МО України», - зазначив представник воєнної розвідки України Андрій Юсов.

Благодійну виставку полотен Діани Подолянчук «Люди для майбутнього» можна буде переглянути у Львові з 15 грудня у Палаці Мистецтв.

Як повідомляв Укрінформ, на у Києві на Пішохідно-велосипедному мосту відкрили виставку, присвячену волонтерам.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-