У Києві покажуть сучасний балет «Д.І.М.» про вимушену міграцію

У Києві покажуть сучасний балет «Д.І.М.» про вимушену міграцію

Фото, відео
Укрінформ
У Києві покажуть сучасний балет «Д.І.М.» про вимушену міграцію від українського творчого дуету Insha Dance Company.

Про це Укрінформу повідомив хореограф-постановник Ілля Мірошніченко.

«Це нова прониклива танцювальна вистава про незламних українців. У виставі звучатиме жива музика від струнного квінтету. Це історія про дорогу. Про тих, хто вимушено опинився в одному вагоні евакуаційного поїзда і, прийнявши нові правила життя, залишився нескореним. Це присвята кожному з нас, кожному, хто пережив біль втрати, і тому, що було втрачено. Дім - це процес, шлях, а отже, ми всі на шляху додому», - зазначають автори постановки.

За їхніми словами, виставу створили люди, які особисто пережили евакуацію у воєнний час і вирішили втілити свій досвід на сцені.

«Д.І.М.» фокусується на тілесній рефлексії про дім, його фізичне та духовне значення, що він має для людей, вимушених покинути свою землю. Масштабна декорація дозволяє якомога предметніше осягнути символізм, яким насичена дія на сцені.

Читайте також: «Київ Модерн-балет» презентує балет-подорож «За хвилину до Різдва»

Балет на дві дії «Д.І.М.» створено танцівником, хореографом, суперфіналістом шоу «Танцюють всі! 8 сезон», артистом балету Іллею Мірошніченком, а також Катериною Кузнецовою і виключно українськими митцями за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Стабілізаційного фонду культури від Goethe-Institut.

Композитор і віолончеліст Віктор Рекало створив ексклюзивний музичний твір для струнного квінтету, який гратиме у виставі наживо.

Премʼєра балету «Д.І.М.» відбудеться 30 січня 2024 року на сцені Міжнародного центру культури та мистецтв (колишній Жовтневий палац).

Відео: Insha Dance Company

Творчий дует Insha Dance Company виник у 2019 році. Його учасники — Ілля Мірошніченко та Катерина Кузнецова. З 2022 року метою дуету став розвиток та популяризація танцювального театру в Україні через призму європейського досвіду. Глобально метою є створення умов для повернення професійних танцівників з-за кордону на українську сцену та створення конкурентоспроможного осередку для розвитку та роботи українських танцівників та хореографів удома.

Зараз репертуар Insha Dance Company складається з чотирьох різних за формою хореографічних вистав: «Дерево не Може Втекти» (2018), «1984. ІНША» (2020), «СТІНА» (2021, проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду, партнер — «Київ-Модерн Балет»), «М.H.O.T.F., або мій Дім на Двох Ногах» (2022, проєкт реалізовано в межах програми резиденцій для митців з України за підтримки TanzHaus «TanzFaktur» та Kunststiftung NRW, Кельн, Німеччина).

Фото: Оксана Зінченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-