«Київ Модерн-балет» презентує балет-подорож «За хвилину до Різдва»

«Київ Модерн-балет» презентує балет-подорож «За хвилину до Різдва»

Афіша
Укрінформ
Академічний театр «Київ Модерн-балет» презентує 21 грудня балет-подорож «За хвилину до Різдва» на музику Каміля Сен-Санса та мотив Carol of the Bells.

Про це Укрінформу повідомив керівник проєкту та головний балетмейстер театру «Київ Модерн-балет» Раду Поклітару.

«Мало хто із композиторів володіє такою різноманітною музичною палітрою, таким стильовим розмаїттям, такою несхожістю одного музичного твору на інший, як Сен-Санс. Враховуючи, що хотілося зробити балет-феєрію для дітей та дорослих, то в мене не було сумнівів, що саме музика Сен-Санса для цих цілей підійде якомога найкраще. А що стосується дзвінкої колядки, «Колядки дзвонів» (Carol of the Beels), то це абсолютний символ Різдва й найвідоміша у світі українська музика, пов’язана з Різдвом. Сюжет балету-подорожі «За хвилину до Різдва» – це абсолютно нова казка, яку написала авторка лібрето Оксана Тараненко», - розповів Поклітару.

Хореограф-постановник Сергій Кон зазначив, що це його перший досвід роботи як хореографа-постановника спільно з артистами театру «Київ Модерн-балет». «Бажання попрацювати й зробити нову постановку з танцівниками у професійному театрі сучасного танцю виникало досить давно. Коли отримав запрошення попрацювати з артистами театру «Київ Модерн-балет» й створити хореографію нової різдвяної вистави, то погодився відразу», - сказав Кон.

«За хвилину до Різдва» – одноактний балет-подорож для дітей та дорослих. Це історія про різдвяні пригоди, які трапилися дуже давно в європейській родині за хвилину до Різдва: подорож між фантастичними світами, боротьба добра зі злом, справжнє диво та здійснення мрій.

«Ми закладаємо в цій казці дуже багато ідей, які важливі для молодих глядачів, для дітей, для підлітків. Чому це подорож? Тому що всі ми знаємо, що кожен сам герой свого життя. Так само і наш головний герой буде шукати свою родину, яка зникла напередодні Різдва. Для того, щоби набратися сили, набратися досвіду, зрозуміти, хто він є, чим він володіє, якими якостями, він має піти у подорож. Піти в якісь дивні світи, у незнайомі простори, у нові всесвіти. Всюди, куди він не прийде на нього будуть чекати дивні іспити або нові друзі», - сказала авторка лібрето Оксана Тараненко.

Читайте також: Український балет «Лісова пісня» наступного року покажуть у Норвегії, Австралії та Новій Зеландії

Авторка відеоконтенту Ольга Нікітіна розповіла про особливості сценічного оформлення. «Майданчик, на якому відбудеться прем'єра, облаштований LED-екранами, і це дозволяє поєднувати інноваційні технології з сучасною хореографією. Відеодекорації допомагатимуть глядачам разом із головними героями подорожувати фантастично-казковими світами, а також створюватимуть атмосферу унікальних та таких не схожих один на одного світів і водночас сприятимуть ефектно відчувати плин часу та розширюватимуть уяву», - зазначила Нікітіна.

Прем’єра балету «За хвилину до Різдва» запланована на 21, 22, 23 грудня 2023 року та 2 - 6 січня 2024 року на сцені Київського культурного кластера «Краків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-