Пропагує насилля та кримінал: у МКІП стурбовані поширенням серед підлітків російського серіалу

Пропагує насилля та кримінал: у МКІП стурбовані поширенням серед підлітків російського серіалу

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики України стурбовані поширенням серед підлітків російського кінематографічного продукту, який пропагує насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці. 

Як передає Укрінформ, про це ідеться у заяві міністерства.

«В українському інтернет-просторі, зокрема серед підлітків, поширюється серіал російського виробництва, який прямо поширює насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці. Він містить ворожу пропаганду, побутування якої в Україні в умовах війни є неприпустимим», - йдеться у повідомленні. 

У МКІП підкреслили, що російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, відтак знайти його можна на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже внесла 22 російські медіасервіси до переліку аудіовізуальних медіасервісів на замовлення та сервісів провайдерів аудіовізуальних сервісів держави-агресора як ті, що не можуть транслюватися в Україні.

Читайте також: Український серіал «Перші дні» вийшов на Netflix

«Наголошуємо, що для інформаційної безпеки нашої держави важливо припинити розповсюдження російського контенту через піратські та офіційні платформи ворога, аби запобігти впливу російських інформаційно-психологічних операцій на українців, а особливо — підлітків», - наголосили в МКІП. 

Водночас, зазначили у міністерстві, блогери, які продовжують промоцію ворожого контенту, свідомо чи несвідомо, — підігрують загарбникам. Адже споживаючи та розповсюджуючи продукт, вироблений державою-агресором, вони опосередковано долучаються до фінансування армії Росії. Тож через просування культури ворога гинуть наші люди — і військові, і цивільні. 

«Закликаємо лідерів думок та кожного громадянина України усвідомлено прийняти рішення і назавжди припинити споживати російський продукт. Ми маємо бути єдині у своїй позиції», - наголосили у МКІП. 

В міністерстві зауважили, що сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати українських кінематографістів, багато з яких відзначені на міжнародних кінофестивалях, зокрема у Каннах і Венеційському кінофестивалі.

Читайте також: Формування української національної та громадянської ідентичності – пріоритет держави

«Пам’ятаймо, що, пускаючи російський контент в наш інформаційний простір, — ми програємо. Наша велика перемога складається з невеликих виборів на користь України», - наголосили в МКІП.

Зазначимо, що в Україні набирає популярності новий російський серіал "Слово пацана. Кров на асфальті". Сам факт перегляду продукту з РФ викликав хвилю дискусій в соцмережах і пересварив користувачів. А саундтрек до серіалу посів перше місце в рейтингу найпопулярніших пісень в Україні від Apple Music.

Як повідомляв Укрінформ, святкова комедія українського режисера Семена Горова «Пригоди S Миколая» стане доступною на платформах Netflix та Takflix з січня 2024 року.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-