Миколаївський собор в Кременці повернуть заповіднику - рішення суду

Миколаївський собор в Кременці повернуть заповіднику - рішення суду

Укрінформ
Верховний суд залишив в силі рішення попередньої інстанції щодо повернення Миколаївського собору Кременецько-Почаївському історико-архітектурному заповіднику.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба МКІП.

«Верховний суд підтвердив постанову Західного апеляційного господарського суду від 2 жовтня. Тоді апеляційний суд залишив чинним рішення Господарського суду Тернопільської області від 15 червня, що зобов’язав релігійну громаду «Парафія Святителя Миколая» повернути Миколаївський собор з келіями XVI-XVII століть загальною площею 1 756,0 кв м, що в Кременці, Кременецько-Почаївському історико-архітектурному заповіднику», - йдеться в повідомленні.

Як нагадали в пресслужбі, 12 лютого 2023 року закінчився термін дії договору про безоплатне користування релігійною громадою УПЦ МП приміщенням Миколаївського собору та інших об’єктів, що є державною власністю.

Читайте також: Суд підтвердив рішення про повернення заповіднику Миколаївського собору у Кременці

Заповідник неодноразово повідомляв релігійну громаду про закінчення терміну дії Договору та відсутність намірів щодо його продовження, у зв’язку зі змінами у законодавстві про оренду державного майна. Водночас релігійна громада зверталася до МКІП щодо продовження дії договору, але отримала відмову.

Як повідомляв Укрінформ, 19 вересня Комісія Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" повернула у державне користування 63-й та 64-й корпуси на території Нижньої лаври, де розташовувалася Київська духовна академія та семінарія УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-