Відновили українсько-німецький письменницький фест «Міст з паперу» - цьогоріч проходить в Ужгороді

Відновили українсько-німецький письменницький фест «Міст з паперу» - цьогоріч проходить в Ужгороді

Укрінформ
Попри війну в Україні, відновили письменницький фест "Міст із паперу", цьогоріч він протягом трьох днів проходить в Ужгороді.

Про це повідомляють організатори фестивалю у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Як повідомляється, попри війну, цьогорічний "Міст з паперу" з українсько-німецькою зустріччю письменників повертається в Україну - письменники, науковці та культурні діячі з України та Німеччини зібралися на три дні в закарпатському Ужгороді.

"Міст з паперу" – літературно-мистецький проєкт, що об'єднує письменників з України та Німеччини. Перший "Міст з паперу" відбувся 2014 року у Львові, згодом щорічні зустрічі авторів проходили у Дніпрі, Харкові, Маріуполі, Івано-Франківську, Берліні, Мюнхені та Ваймарі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають організатори, вхід на всі події вільний, івенти відбуваються в міській галереї "Ілько".

"Це інтелектуальна подія високого класу. Я дуже тішуся, що така першокласна культурна подія міжнародного рівня відбувається саме в Ужгороді, бо в нас, як ви знаєте, з цим проблеми, точніше кажучи, відсутність проблем - бо відсутність таких подій", - прокоментував один із учасників фестивалю письменник, волонтер Андрій Любка.

Читайте також: Стартував конкурс на літературну премію Книга року BBC 2023

Як повідомляється, фестиваль триватиме впродовж 27, 28 та 29 вересня в галереї «Ілько». Початок о 10:00. У четвер о 19:30 там пройде «Перша довга ніч читань», коли автори зі сцени читатимуть нові твори, а в п’ятницю о 19:30 в Закарпатському обласному театрі ляльок «Бавка» відбудеться «Друга довга ніч читань».

У перший день фестивалю учасники вшанували загиблих письменників Вікторію Амеліну та Назара Гончара. 

Організатори забезпечують синхронний переклад українською та німецькою мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-