Букерівська премія 2023 оголосила короткий список номінантів

Букерівська премія 2023 оголосила короткий список номінантів

Укрінформ
До короткого списку Букерівської премії увійшли шість книжок авторів, які раніше ніколи не потрапляли до шорт-листа, зокрема два дебюти.

Про це повідомляє сайт TheBookerPrizes, передає Укрінформ.

Як зазначається, жоден із шести авторів раніше не був номінований на Букерівську премію, а для двох із них їхні романи - дебютні.

За словами організаторів, всі книги зі списку торкаються багатьох найактуальніших проблем 2023 року: зміни клімату, імміграції, фінансових труднощів, переслідування меншин, політичного екстремізму та ерозії особистих свобод.

«У них є персонажі, які шукають миру та приналежності або оплакують втрачене кохання. Є книги, які ґрунтуються на сучасній дійсності, проливають світло на ганебні епізоди історії та змальовують жахливе майбутнє», - повідомляється на сайті.

До списку ввійшли: Study for Obedience ("Вивчення послуху"), Сара Бернштейн; If I Survive You ("Якщо я переживу тебе"), Джонатан Ескоффері; This Other Eden ("Цей інший рай"), Пол Гардінг; Prophet Song ("Пісня пророка"), Пол Лінч; Western Lane ("Західний провулок"), Четна Мару; The Bee Sting ("Укус бджоли"), Пол Мюррей.

Переможець премії у розмірі 50 000 фунтів стерлінгів буде оголошений на заході в Олд Біллінгсгейт, Лондон, 26 листопада 2023 року.

Читайте також: Роман Андрія Куркова увійшов у лонгліст Букерівської премії 2023 року

Судді шукають найкращий твір великої прози, написаний англійською мовою, серед творів, опублікованих у Великій Британії та Ірландії в період з 1 жовтня 2022 року по 30 вересня 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, болгарський письменник Георгі Господинов і перекладачка Анджела Родель отримали міжнародну Букерівську премію за роман «Прихисток часу» (Time Shelter).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-