Карандєєв вважає справедливим рішення суду щодо храму-МАФу біля Десятинної церкви

Карандєєв вважає справедливим рішення суду щодо храму-МАФу біля Десятинної церкви

Укрінформ
Тимчасово виконуючий обов’язки міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв назвав "абсолютно справедливим" рішення Апеляційного господарського суду щодо незаконно збудованого під виглядом МАФу храму УПЦ (МП) біля Десятинної церкви в Києві.

Про це йдеться у Телеграмі МКІП, передає Укрінформ.

"Храм-кіоск" був побудований без жодних дозволів в буферній зоні пам’ятки ЮНЕСКО, де заборонене будь-яке нове будівництво. Самочинна будівля також кардинально порушила ансамбль історичного археологічного комплексу "Десятинна церква", — зазначив Карандєєв.

За його словами, “на додаток до встановлених судом порушень пам’ятко-охоронного законодавства московські приспішники упродовж 14 років безкарно поширювали антиукраїнські наративи, відверто працюючи на країну-агресорку”.

«Це абсолютно справедливе рішення суду. Дякую юристам МКІП за проведену масштабну роботу. Дякуємо колегам з Національного музею історії України. Продовжуємо звільнювати українську землю від російської нечисті — на фронті і в тилу!», — додав т. в. о. міністра.

Читайте також: МКІП та заповідник «Києво-Печерська лавра» проти УПЦ: Карандєєв прокоментував суд

Як повідомлялося, Північний апеляційний господарський суд підтвердив зобов'язання звільнити ділянку на території Національного музею історії України від незаконно збудованого там храму-МАФу Української православної церкви (Московського патріархату).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-