«Кінобукет» презентує проєкт «Культура vs Війна»

«Кінобукет» презентує проєкт «Культура vs Війна»

Укрінформ
Традиційно велику, різноманітну й ексклюзивну програму у межах культового Bouquet Kyiv Stage пропонує фестиваль у фестивалі «КіноБукет»

Цьогорічний «КіноБукет» формується за загальною темою «Культура vs війна» та включатиме понад 30 фільмів, серед яких три нові документальні короткометражні фільми проєкту «Культура vs війна», прем’єрні покази яких відбудуться на кіномайданчику просто неба у «Софійському саду».

Формує кінопрограму та організовує кінопокази на фестивалі високого мистецтва вже четвертий рік – Асоціація «Дивись українське!». Ретельно відібрані командою Асоціації стрічки і кінопрем’єри фільмів створюють змістовну атмосферу та спонукають до роздумів.

Проєкт «Культура vs війна» розповідає про митців на війні та митців, що докладають неймовірних зусиль для перемоги України. Одна з ідей проєкту – продемонструвати, що українські митці ніколи не стояли осторонь подій в країні та зараз, разом з усім народом, борються за нашу свободу й ідентичність. Режисер проєкту – Кадім Тарасов.

На «КіноБукеті» відбудуться прем’єри документальних фільмів «Культура vs війна. Тарас Компаніченко» про очільника гурту «Хорея Козацька», відомого кобзаря, що з перших днів широкомасштабного вторгнення рф вступив до лав ЗСУ, «Культура vs війна. Сергій Жадан» про поета, письменника, музиканта та громадського діяча, який з 2014 року допомагає армії та влаштовує виступи для підтримки військових і медиків, «Культура vs війна. Костянтин і Влада Ліберови» про фотографів, які документують на передовій страшні події війни та доносять правду про війну через великі міжнародні медіа до всього світу.  

«Бути вільними щоб творити!» на цей вислів кобзаря та молодшого сержанта ЗСУ Тараса Компаніченка ми орієнтуємося з початку широкомасштабної війни. Добірка фільмів цьогорічного «КіноБукету» спроба переосмислити, прожити спільно виклики війни та одночасно підтримати нашу мотивацію, вперто рухатися до Перемоги, підтримувати українське військо, підкорювати цю дорогу крок за кроком» – говорить Андрій Різоль, продюсер фестивалю «КіноБукет» та проєкту «Культура vs війна», Голова правління Асоціації «Дивись українське!»

Окрім прем’єри фільмів, у «Будинку Митрополита» та «Софійському саду» будуть представлені дві фотовиставки героїв проєкту «Культура vs війна»: кінооператора Сергія Михальчука, який наразі служить у лавах ЗСУ та військових фотографів-документалістів Костянтина та Влади Ліберових, які з перших днів повномасштабного вторгнення рф працюють на найгарячіших позиціях фронту.

На локації «Під ясенем» відбудеться бесіда на тему «Культура vs війна» із сучасною українською філософинею та публічною інтелектуалкою, Наталією Кривдою та її гостями серед яких: актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв, співзасновник фестивалю Bouquet Kyiv Stage, меценат Євген Уткін, бізнесмен та натхненник багатьох соціальних та творчих проєктів Андрій Булах, продюсер фестивалю «Кінобукет», продюсер проекту «Культура vs війна» Андрій Різоль та інші цікаві гості.

Також у кінозалі в «Хлібні» всі дні фестивалю глядачів чекає справжній букет фільмів – 25 українських короткометражок та допремʼєрний показ стрічки «20 днів у Маріуполі» (реж. М. Чернов).

В «Софійському саду» відбудуться допремʼєрні покази стрічок: «Я і Фелікс» (реж. І. Цілик) та «Відблиск» (реж. В. Васянович).

Програмний директор фестивалю «КіноБукет» Володимир Войтенко про цьогорічну добірку стрічок: «Культура проти війни. Про це - цьогорічний «КіноБукет». Понад 30 фільмів, де прямо чи опосередковано українці борються на суспільному-особистому-побутовому рівнях за свій європейський світогляд, за наше життя. І йдеться не тільки про кінематографістів чи музикантів. Вони воюють, аби ми повноцінно жили. Головні в кінематографі не актори, оператори, продюсери чи режисери. Головними є глядачі. А ви різні. Різними кольорами для вас заграє й «КіноБукет».

Повна програма «КіноБукету» тут: Bouquet Kyiv Stage

Перше фото: Ліля Гончарук, Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-