У «Софії Київській» презентують книжки про Софійський собор і Володимира Великого

У «Софії Київській» презентують книжки про Софійський собор і Володимира Великого

Укрінформ
У Києві в заповіднику "Софія Київська" 29 червня презентуватимуть книжки про тисячолітній Софійський собор і князя часів Київської Русі Володимира Великого.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє у Фейсбуці.

“В Софії Київській презентуватимуть книжки про тисячолітній Софійський собор і Володимира Великого. 29 червня о 16:00 відбудеться презентація двох наукових книжок Надії Нікітенко “Софія Київська Володимира Великого” і “Свята Софія Київська 1011 – 1018”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У «Софії Київській» відбувся випуск військових капеланів

Ці монографії є результатом багаторічного вивчення Софії Київської, яке дослідниця продовжує й донині. У центрі обох досліджень – грандіозний цілісний комплекс архітектури, мозаїк, фресок та написів-графіті Софії Київської.

У МКІП зазначили, що знання про Софійський собор поповнені численними новими даними, отриманими авторкою в самому соборі, а деякі з них є справжньою сенсацією.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Національний заповідник “Хортиця” надав унікaльну pеліквію чaсів князя Святoслaвa Хороброго Національному заповіднику “Софія Київська” для експонування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-