У «Софії Київській» відбувся випуск військових капеланів

У «Софії Київській» відбувся випуск військових капеланів

Фото, відео
Укрінформ
У «Софії Київській» відбувся другий від початку року випуск військових капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства ЗСУ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У «Софії Київській» відбувся випуск військових капеланів, які виконують душпастирську місію на фронті / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Підготовка тридцяти військових капеланів від шести релігійних організацій тривала на базі Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, де упродовж шести тижнів вони опановували програму загальновійськової та фахової душпастирської підготовки. Також капелани пройшли професійний військовий вишкіл на полігоні.

Після вітальних слів, які пролунали в «Софії Київській» від представників різних релігійних організацій, відбулася церемонія вручення сертифікатів про завершення Курсів підготовки військових капеланів. Відтепер вони у військах виконуватимуть високу місію капелана, стануть духовною опорою військовослужбовців та членів їх сімей.

Під час вітального слова заступниця міністра оборони Ганна Маляр відзначила, що сьогодні Україна проходить історичний момент свого становлення, і наша країна здобуде перемогу не лише за допомогою сили зброї, але насамперед завдяки силі духу.

Читайте також: Українські капелани пройшли навчання у Британії

«Нарешті ми переможемо свого багатосотрічного ворога і єдине, що нам залишилось – не схибити на тому залишку шляху до Перемоги, який ми зараз з вами проходимо. Ворог наступав дуже потужно останні кілька тижнів на Куп’янському, Лиманському напрямках, але наші Збройні сили їх зупинили. Наші війська рухаються поступово, пробираючись крізь суцільні замінування, пробираючись через шалений спротив ворога, бо просто так вони позиції не здають. Але ми рухаємось впевнено, і ми повернемо всі наші тимчасово окуповані території. А перемога наша буде не тільки завдяки силі зброї і допомозі партнерів, але насамперед завдяки силі нашого українського духу», - наголосила Маляр, додавши, що саме капелани – це люди, які покликані під час війни цю силу духу підтримати.

За її словами, капелани є частиною обороноздатності нашої держави і є воїнами, завдяки яким Україна здобуде перемогу.

Читайте також: У Києві обговорили питання впровадження капеланства у лікарнях

Також Маляр наголосила, що Україна є унікальною за своєю багатоконфесійністю, і в цьому сила нашої країни.

«Які б ми з вами різні не були, ми об’єднані тільки однією метою – якнайшвидшою Перемогою і повним розгромом ворога», - підсумувала заступниця міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня у Національному заповіднику «Софія Київська» за участі Предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія відбувся перший випуск військових капеланів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-