Під егідою ЮНЕСКО відбудеться Всесвітній форум щодо допомоги культурній спадщині України

Під егідою ЮНЕСКО відбудеться Всесвітній форум щодо допомоги культурній спадщині України

Укрінформ
ЮНЕСКО долучиться до організації Всесвітнього форуму щодо допомоги українській культурній спадщині, а також приєднається до відбудови Іванківського історико-краєзнавчого музею.

Про результати зустрічі із заступником гендиректора ЮНЕСКО з питань культури Ернесто Оттоне повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Обговорили проведення Всесвітнього форуму під егідою ЮНЕСКО щодо допомоги культурній спадщині України. Для нас цей форум є вкрай важливим, щоб винести питання збереження культурної спадщини України на новий рівень", - написав він.

Фото: Олександр Ткаченко, Телеграм

За словами Ткаченка, сторони визначили подальші кроки в напрямку відбудови Іванківського історико-краєзнавчого музею - "один з конкретних та нагальних проєктів, який ми можемо відновити за допомоги ЮНЕСКО".

Читайте також: ЮНЕСКО профінансує реставрацію Церкви Всіх Святих, яку збудував Мазепа

Міністр також нагадав, що Україна подала три номінаційні досьє до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства: “Українська писанка: традиція і мистецтво”, “Практика з охорони кобзарсько-лірницької традиції” та “Технологія вишивки “білим по білому” міста Решетилівка Полтавської області”, на розгляд яких очікує у 2024 та 2025 році.

Очільник МКІП висловив вдячність ЮНЕСКО за підтримку України у важкі часи. Він підкреслив, що попри труднощі, спричинені війною, Україна продовжує поглиблювати відносини з ЮНЕСКО та робить усе можливе, щоб бути ширше представленою в керівних органах конвенцій та списків спадщини ЮНЕСКО. Ткаченко додав, що зустрічі з представниками ЮНЕСКО завжди "про конструктив та плани на майбутнє".

"В особах керівників організації ми дійсно завжди відчуваємо справжніх друзів, які чують нас та готові підтримувати як в нагальних, так і в стратегічних потребах", - зауважив міністр.

Читайте також: Штати планують повернутися до ЮНЕСКО – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи МКІП і за підтримки ЮНЕСКО буде відреставровано Всіхсвятську церкву у складі Києво-Печерської лаври.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-