Зеленський привітав п'ять країн з обранням до Радбезу ООН

Зеленський привітав п'ять країн з обранням до Радбезу ООН

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав Алжир, Гаяну, Республіку Корея, Словенію та Сьєрра-Леоне з обранням до Ради Безпеки ООН і висловив сподівання на спільну роботу з реформування Радбезу.

Про це глава держави написав у Твіттері, передає Укрінформ.

"Вітаю Алжир, Гаяну, Республіку Корея, Словенію та Сьєрра-Леоне з обранням до РБ ООН на період 2024–2025 років. Покладаємося на безкомпромісне відстоювання цими країнами Цілей та Принципів Статуту ООН. Готові разом працювати над реформуванням Радбезу, у якому не має бути місця агресору", - зазначив Президент.

Він заявив, що Україна налаштована на тісну співпрацю з цими країнами для реалізації формули миру заради справедливого й сталого миру для України, Європи та світу.

Зеленський також висловив вдячність Албанії, яка цього року завершує членство в РБ ООН, за дієву солідарність та активну підтримку України в Радбезі від самого початку повномасштабної агресії.

Читайте також: Кислиця розповів Радбезу ООН про ймовірні наслідки підриву Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН у вівторок, 6 червня, провела вибори нових непостійних членів Ради Безпеки на період 2024-2025 років.

Від африканських країн на два місця, які досі займали Габон і Гана, обрані Алжир і Сьєрра-Леоне, від Тихоокеанського регіону на місце ОАЕ — Південна Корея, від Латинської Америки замість Бразилії — Гаяна, від Східної Європи замість Албанії — Словенія.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-