Сили оборони на Бахмутському напрямку за добу просунулися більш як на кілометр - Маляр

Сили оборони на Бахмутському напрямку за добу просунулися більш як на кілометр - Маляр

Укрінформ
На Бахмутському напрямку українські війська перейшли з оборони в наступ, за минулу добу на різних ділянках захисники просунулися на відстань від 200 до 1100 метрів.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ворог на Бахмутському напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту", — зазначила Маляр.

За її даними, "вагнерівці" залишаються подекуди в тилових підрозділах. Станом на цей час бойові дії веде регулярна армія Російської Федерації, залучені десантно-штурмові загони.

Як зауважила заступниця міністра, так довго тримати оборону на Бахмутського напрямку та наступати на ньому зараз вдається, зокрема, завдяки зазделегідь підготованим укріпленням.

"Вся місцевість довкола — це фактично укріп.район. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально", — додала вона.

Читайте також: Сили оборони мають успіхи біля Бахмута й інших ділянок фронту – Міноборони

Схід, за інформацією Маляр, залишається епіцентром бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковника Сирського, російські загарбники втрачають свої позиції під Бахмутом Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-