Підвищення рівня читання сприятиме формуванню громадянського суспільства - Ткаченко

Підвищення рівня читання сприятиме формуванню громадянського суспільства - Ткаченко

Укрінформ
Розвиток критичного мислення та аналізу інформації, раціональний підхід, що базується на даних і фактах, є базою демократичного суспільства і формується, серед іншого, читанням.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на міжнародній конференції "Читання задля демократії", повідомляє Укрінформ.

"Хоча Україна на цей час переживає дуже інтенсивний процес збройної агресії з боку Російської Федерації, ми не можемо забувати, що розвиток критичного мислення та аналізу інформації, раціональний підхід, що базується на даних і фактах, є базою демократичного суспільства", - сказав він.

Читайте також: Ткаченко закликав міжнародних партнерів купувати права на українські книжки

На його думку, формуванню критичного мислення сприяє у тому числі розвиток читання.

Міністр розповів про стратегію підвищення рівня читання в Україні, наголосивши, що її ідеєю є свідомий вибір книг українцями, гармонійний розвиток особистості й посилення критичного мислення.

"Ми повинні заохочувати сім'ї, наших громадян, щоб рівень читання не знижувався, тому що це - майбутнє нашого суспільства", - підкреслив Ткаченко.

Читайте також: В Україні запровадять електронні реєстри для обліку культурної спадщини - Ткаченко

Міністр переконаний, що підтримка сімей, дітей і дорослих у контексті читання сприятиме формуванню європейського громадянського суспільства в Україні.

Водночас він додав, що в Україні, попри розв'язану Росією війну, книги продовжують видаватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-