Ткаченко закликав міжнародних партнерів купувати права на українські книжки

Ткаченко закликав міжнародних партнерів купувати права на українські книжки

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав міжнародних партнерів купувати права на книжки українських авторів.

Як повідомив Ткаченко у Телеграмі, про це він заявив на відкритті Міжнародного книжкового ярмарку у Варшаві, передає Укрінформ.

"Звернувся до відвідувачів ярмарки та подякував друзям полякам. Коли наші знесилені громадяни вимушено перетинали кордон, їх зустрічали, підтримували й продовжують завзято підтримувати й далі, тамуючи як реальний голод, так і духовний. Бо українська книжка масово почала з‘являється на книжкових поличках Польщі особливо високими темпами. Зокрема, завдяки книжковим ініціативам Першої леді України Олени Зеленської, які щиро підтримали на всіх рівнях дружньої нам країни", - зазначив Ткаченко.

Читайте також: В Україні запровадять електронні реєстри для обліку культурної спадщини - Ткаченко

За словами міністра, читати українське стає модним.

Очільник МКІП закликав міжнародних партнерів купувати права на книжки українських авторів, перекладати і читати українське та про Україну.

"Український стенд представлений на ярмарку під гаслом "Мільйони мостів". Свої пропозиції під час ярмарку представлять близько 45 вітчизняних видавництв", - зауважив Ткаченко.

Стенд підготували: Український інститут книги разом зі співорганізаторами і партнерами: Міжнародний книжковий ярмарок у Варшаві, фундація "Історія і Культура", Інститут книги (Польща), Міністерство культури та національної спадщини Польщі, Посольство України в Республіці Польща, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ Республіки Польща, Міністерство закордонних справ України.

Читайте також: Жодної евакуації культурних цінностей за кордон не було - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний книжковий ярмарок проходитиме у Варшаві з 25 по 28 травня. Щорічно відвідувачами є понад 90 тисяч людей з різних країн, беруть участь понад 500 учасників, у програмі - близько 200 фахових заходів. Колективний український стенд площею 200 кв. м представлений на ярмарку під гаслом “Мільйони мостів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-