Японський письменник Харукі Муракамі отримав літературну премію іспанської Принцеси Астурійської

Японський письменник Харукі Муракамі отримав літературну премію іспанської Принцеси Астурійської

Укрінформ
Японський автор бестселерів Харукі Муракамі став лауреатом цьогорічної літературної премії Принцеси Астурійської, повідомив у середу іспанський фонд, який займається організацією премії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Журі премії Принцеси Астурійської високо оцінили унікальність нарисів, оповідань та романів 72-річного письменника, який народився у Кіото.

Група експертів підкреслила «здатність Муракамі примирити японську традицію та спадщину західної культури в амбітній та інноваційний розповіді». Члени журі додали, що робота письменника виражає деякі великі теми та конфлікти нашого часу, окрема самотність, екзистенціальну невизначеність, дегуманізацію у великих містах та тероризм.

Муракамі був обраний з-поміж 37 кандидатів різних національностей. Премія у розмірі 50 000 євро є однією з восьми премій, які охоплюють мистецтво, комунікацію, науку та інші сфери, які щорічно вручаються фондом.

Такі нагороди одні з найпрестижніших в іспаномовному світі. Церемонія нагородження відбувається щороку в жовтні в місті Ов’єдо на півночі Іспанії.

Читайте також: Ліні Костенко пропонують надати звання «Почесний громадянин міста Києва»

Літературні твори Муракамі були перекладені на понад 40 мов і продані мільйонними тиражами. Японський письменник написав кілька десятків книг, а також переклав твори таких авторів як Р. Карвер, Ф. Скотт Фіцджеральд, Т. Капоте, Дж. Д. Селінджер та Д. Ірвінг.

Найбуспішнішими є його романами «Норвезький ліс», «Кафка на березі», «1Q84» та «Після настання темряви».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок болгарський письменник Георгі Господинов і перекладачка Анджела Родель отримали міжнародну Букерівську премію за роман «Прихисток часу» (Time Shelter).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-