АРМА та МКІП обмінюватимуться інформацією про викрадені об'єкти культурної спадщини

АРМА та МКІП обмінюватимуться інформацією про викрадені об'єкти культурної спадщини

Укрінформ
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) і Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) об’єднають зусилля в розшуку викрадених об’єктів культурної спадщини.

Про це повідомляє пресслужба АРМА, передає Укрінформ.

«За ініціативою АРМА в онлайн-режимі було проведено робочу зустріч представників агентства із заступниками міністра культури та інформаційної політики України для налагодження взаємодії між відомствами з метою обміну інформацією про викрадені (пограбовані) об’єкти культурної спадщини», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Невідомі зачиняють приміщення Лаври зсередини, щоб завадити комісії МКІП

Наголошується, що нацагентство систематично удосконалює функціонал та інструментарій для виявлення та розшуку активів у сфері культурної спадщини, витворів мистецтва та інших культурних об’єктів. Зокрема, використовує відомості реєстру Stolen Works of Art Database (База викрадених виробів мистецтва), адміністратором (держателем) якого є Інтерпол.

Також фахівцями АРМА підготовлено план заходів з виявлення та розшуку зазначеної категорії активів, визначено основні ідентифікатори його виконання та учасників цих заходів, розробляються рекомендації для органів досудового розслідування щодо виявлення та розшуку об’єктів вказаної категорії, проводяться консультації з профільними експертами.

За результатами зустрічі учасники ухвалили рішення про систематичні консультації та постійний обмін інформацією між відомствами для розшуку та повернення викрадених об’єктів культурної спадщини.

Читайте також: Розшук незаконних активів: АРМА отримує інформацію від 69 банків

Як повідомляв Укрінформ, близько 1500 об’єктів культурної спадщини та культурної інфраструктури були пошкоджені або зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-