Подоляк: Якщо «Оскар» поза політикою, то як зрозуміти маніфест «Навальний»?

Подоляк: Якщо «Оскар» поза політикою, то як зрозуміти маніфест «Навальний»?

Укрінформ
Якщо Американська кіноакадемія, що вручає кінопремію “Оскар”, залишається поза політикою, то як тоді розуміти документальний маніфест “Навальний”, у якому внутрішньоросійська політика ллється через край.

Так відреагував на результати церемонії вручення премії “Оскар-2023” радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Якщо "Оскар" поза політикою, як тоді розуміти документальний маніфест «Навальний», у якому внутрішньоросійська політика ллється через край? Якщо «Оскар» поза контекстом війни в Україні та масового геноциду українців, навіщо тоді постійно говорити про гуманізм і справедливість?", - написав Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, документальними фільмами, які отримали престижні кінопремії «Оскар» на 95-ій церемонії в Лос-Анджелесі, визнані повнометражна стрічка «Навальний» та короткометражка «Заклиначі слонів».

Фільм канадського документаліста Деніела Роера “Навальний” розповідає про отруєння ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального 20 серпня 2020 року.

Читайте також: У Лос-Анджелесі оголосили переможців 95-го «Оскара»

Прикметно, що кінострічка “Будинок зі скалок”, знята у співпраці між Україною, Данією, Швецією та Фінляндією теж претендувала на отримання “Оскара” в категорії “найкращий повнометражний документальний фільм”, однак поступилася “Навальному”. “Будинок зі скалок” розповідає реальні історії із життя дітей та вихователів Лисичанського центру соціально-психологічної допомоги. Його понад два роки знімали на Донбасі.

Раніше Президент України Володимир Зеленський звернувся до організаторів церемонії "Оскар" із запитом на трансляцію його звернення до глядачів, але, як і минулого року, отримав відмову.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба назвав це рішення, особливо враховуючи, що одним із головних претендентів на перемогу в номінації "найкращий фільм" є антивоєнна стрічка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-