На Волині руйнується нещодавно відреставрована садиба Косачів

На Волині руйнується нещодавно відреставрована садиба Косачів

Фото
Укрінформ
На Волині руйнується недавно відреставрована садиба Косачів, де працівники музею досі не розмістили експозиції.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба Волинської обласної ради, передає Укрінформ.

«Рік тому було проведено реставрацію цих історичних пам’яток (Білого і Сірого будиночків. - ред.), однак працівники музею і досі не розмістили тут експозиції. Через короткий термін після завершення відновлення почали проявлятися огріхи», - йдеться в повідомленні.

У дописі зазначається, що стінами пішли тріщини, подекуди відлущується тиньк, відчувається запах плісняви, просочуються ґрунтові води у підвалі Білого будиночку. Виконавець робіт не раз залучався до виправлення недоліків, проте до бажаного результату це не призвело.

На Волині руйнується недавно відреставрована садиба Косачів / Фото: Волинська обласна рада

Голова обласної ради Григорій Недопад спільно з очільником бюджетної комісії Орестом Маховським обстежили стан Білого і Сірого будиночків у музеї-садибі Косачів.

Як було зазначено після обстеження, не можна допустити руйнування історичної пам’ятки, і щойно дозволять погодні умови, проблему потрібно вирішити. Планується, що найближчим часом відбудеться позачергове розширене засідання майнової комісії за присутності і замовників, і виконавців робіт, а також проєктантів та інших профільних спеціалістів.

Читайте також: Нащадки родини Терещенків створять на Житомирщині музей авіабудування

Як повідомляв Укрінформ, садиби Лесі Українки у с.Колодяжне Ковельського району («Сірий та Білий будинки Косачів») є пам’яткою історії національного значення, яка взята під охорону. Музей десятиліттями функціонував у занедбаному вигляді, не бачивши ремонту близько 30 років. На реконструкцію виділили понад 11 млн грн за програмою «Велике будівництво». Відновлювальні роботи розпочалися у червні 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-