У Львівській національній опері відбувся концерт-реквієм «Памʼяті нескорених»

У Львівській національній опері відбувся концерт-реквієм «Памʼяті нескорених»

Фото
Укрінформ
До річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну у Львівській національній опері відбувся концерт-реквієм «Памʼяті нескорених»

Про це у Телеграмі повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«До роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну у Львівській національній опері відбувся концерт-реквієм «Памʼяті нескорених». Митці та гості вшанували пам’ять полеглих воїнів й усіх жертв російської агресії», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що концерт-реквієм відбувся за участі солістів, хору та оркестру Львівської національної опери.

Читайте також: У Таллінні відбудеться благодійний показ фільму «Будинок «Слово»

У МКІП зауважили, що вперше у Львові за диригентським пультом виступила всесвітньо відома диригентка Кері-Лінн Вілсон – канадка українського походження, яка цьогоріч дебютувала на сцені нью-йоркської Метрополітен-опера.

«Я думаю, що ця подія допоможе нам пережити всі емоції, через які ми зможемо відчути полегшення та певне єднання. Зараз надзвичайно важливо не припиняти боротися, не зупинятися, адже у нас попереду ще велика боротьба й велика Перемога», — сказала Галина Григоренко, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України.

Подія була ініційована Міністерством культури та інформаційної політики України та Львівською національною оперою.

Читайте також: На Takflix вийшла романтична балада "Толока" - Держкіно

Запис концерту, який підготує «Радіо Культура, передадуть до Європейської мовної спілки для трансляції європейськими радіостанціями. В ефірі «Радіо Культура» запис концерту прозвучить 24 лютого.

Як повідомлялося, у Львівській національній опері відкрилась міжнародна виставка світлин українських та закордонних фотографів «9Х10», присвячена війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-