У двох музеях Нідерландів запрацювали україномовні аудіогіди

У двох музеях Нідерландів запрацювали україномовні аудіогіди

Фото, відео
Укрінформ
У двох музеях в Нідерландах за сприяння дружини Президента Олени Зеленської запрацювали україномовні аудіогіди.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомляє у Телеграмі.

«Майже 100 тисяч тимчасових переселенців з України опинилися в Нідерландах. Майже половина вже влаштувалася на роботу, намагається підтримувати життя на новому місці, поки не можна повернутися додому. А там, де українці, звучить і наша мова», - зазначила Зеленська. 

Одразу два музеї Нідерландів тепер говоритимуть до відвідувачів українською. Насамперед  музей Мауріца Корнеліса Ешера в палаці Ланге Ворхаут. "Роботи цього художника знають навіть ті, хто не цікавиться мистецтвом, бо його гравюри сповнені парадоксів, метафор, гри із простором й оптичних ілюзій», - зауважила Зеленська. І музей  колекціонера й мецената Абрагама Бредіуса, що містить видатну колекцію творів мистецтва різних епох. Минулої осені саме там виявили невідому доти роботу Рембрандта. 

Читайте також: У Хмельницькому відкрили музей історичної мініатюри

«Майже за рік війни, протягом якого російські загарбники розбомбили й розграбували так багато наших музеїв, ми навчилися особливо цінувати мистецтво. Таке тендітне, воно протистоїть війні й дикунству самим своїм існуванням, дає надію на те, що людський дух обов’язково переможе руйнування та грубу силу. І звісно, світовий спадок має промовляти це й українською – мовою України, яка бореться саме за людські цінності», - наголосила Зеленська. 

Перша леді висловила вдячність посольству України в Нідерландах за спільну реалізацію проєкту.

Загалом у межах проєкту запрацювало вже 56 українських аудіогідів у 36 країнах. 

Читайте також: У Литві за участі Зеленської відкрили українськомовний аудіогід

Як повідомляв Укрінформ,  бібліотеці імені Орланду у Лісабоні стартував проєкт "Українська книжкова поличка», що реалізується під патронатом Першої леді України Олени Зеленської.

Основне фото: escherinhetpaleis.nl

Фото по тексту: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-