«Українська книжкова поличка» запрацювала в Лісабоні

«Українська книжкова поличка» запрацювала в Лісабоні

Фото
Укрінформ
У бібліотеці імені Орланду у Лісабоні стартував проєкт «Українська книжкова поличка», що реалізується під патронатом Першої леді України Олени Зеленської.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Португалії.

Відкрила «Українську книжкову поличку» керівниця відділу мережі бібліотек Лісабону Едіт Гімарайнш. На церемонії виступили радник з питань культури Мера Лісабону Діогу Моура, тимчасовий повірений Володимир Козлов.

На заході також були присутні голова Групи дружби «Португалія-Україна» в Асамблеї Республіки Діогу Леяу, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха та директорка Культурно-освітнього центру «Оберіг» Уляна Кучерас.

Зауважується, що велику частину книжок Посольство України передало бібліотеці завдяки донорській підтримці партнерів – Благодійного фонду Kyiv School of Economics та ДП Український інститут книги. У колекції сучасна література українських видавництв, багато різних книжок для дітей (вірші, казки, збірки оповідань та інше), книжки про Україну та її історію, декілька книг англійською мовою.

Після офіційної частини дорослим та дітям прочитали казку «Рукавичка» українською та португальською мовами одночасно.

У бібліотеці імені Орланду Рібейру також можна знайти книжки українською мовою, зокрема для дітей, які можна замовити безкоштовно на 30 днів.

Адреса бібліотеки: Estrada de Telheiras 146, 5 хвилин від виходу з метро «Telheiras». Телефон: 218 172 660. Електронна пошта: bib.oribeiro.emp@cm-lisboa.pt.

Нагадаємо,  у грудні 2022 року дружина Президента Олена Зеленська заявила, що проєкт «Українська книжкова поличка» є вже у 20 країнах світу.

Фото: Biblioteca Municipal Orlando Ribeiro, Наталя Варга / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-