Ткаченко пояснив, що дає Одесі включення до списку ЮНЕСКО

Ткаченко пояснив, що дає Одесі включення до списку ЮНЕСКО

Укрінформ
Включення історичного центру Одеси до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО під загрозою надає місту певні гарантії безпеки і дає вказівку владі щодо впорядкування території.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це означає певні гарантії безпеки над небом Одеси, тому що це певною мірою захист для Одеси. З іншого боку, це також вказівка для місцевої влади, для центральної влади почати впорядковувати історичний центр Одеси. Так само, це гарантія того, що всілякі будівлі та будівництво в центрі Одеси чи руйнування вже будуть неможливі, тому що це порушення правил ЮНЕСКО", - сказав міністр.

Він також зауважив, що це рішення надає Одесі доступ до можливостей і ресурсів ЮНЕСКО.

Читайте також: Мінреінтеграції закликає ЮНЕСКО посилити тиск на рф, щоб зупинити руйнування памяток в Криму

"Але, у першу чергу, з точки зору війни, з точки зору сигналу для світу, це говорить про те, що країна продовжує не тільки воювати, а й берегти свою спадщину, історію і культуру, і говорить про те, що ми здатні протидіяти ворогу", - наголосив Ткаченко.

Очільник МКІП назвав рішення комітету ЮНЕСКО історичною подією. При цьому, за його словами, російська делегація "просто знущалася з процедур і регламенту для того, щоб або затягнути, або взагалі відкласти це питання".

Як повідомлялося, Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО включив культурно-історичну пам’ятку “Історичний центр міста-порту Одеса” до Списку Всесвітньої спадщини під загрозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-