Мінреінтеграції закликає ЮНЕСКО посилити тиск на рф, щоб зупинити руйнування пам’яток в Криму

Мінреінтеграції закликає ЮНЕСКО посилити тиск на рф, щоб зупинити руйнування пам’яток в Криму

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликає ЮНЕСКО посилити тиск на рф, щоб зупинити руйнування історичних пам’яток в Криму, зокрема йдеться про «Ханський палац» у Бахчисараї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

"Окупаційна адміністрація держави-агресора продовжує руйнувати історичну пам’ятку архітектури «Ханський палац» у Бахчисараї. «Ханський палац» в Україні офіційно визнаний пам’яткою національного значення, яка внесена до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українські вчителі отримали 50 тисяч ноутбуків від Google і ЮНЕСКО

Зазначається, що агресор зневажає будь-які культурні надбання людства. Окупанти знищили Золотий кабінет Кирим Герай Хана, повністю демонтували дах будівлі та кольорові вітражі, які її прикрашали. Замість старовинного палацу наразі там зводиться металева конструкція.

"Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України закликає ЮНЕСКО посилити тиск на російську федерацію, яка несправедливо залишається постійним членом цієї організації. Міжнародна спільнота має вжити заходів, щоб зупинити варварське руйнування об’єктів культурної спадщини в Криму", - наголошують у Мінреінтеграції.

Бахчисарайський палац – єдиний у світі збережений об’єкт палацової архітектури кримських татар, пам’ятка всесвітнього значення. Для кримськотатарського народу він є головним національним і духовним символом.

Читайте також: Україна отримала 14 генераторів від ЮНЕСКО, які розподілять по музеях

Як повідомлялося, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав ЮНЕСКО звернути увагу на дії її постійного члена - росії, яка руйнує Ханський палац у Бахчисараї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-