«Питання надзвичайно на часі» - Ткаченко про перейменування Київської консерваторії

«Питання надзвичайно на часі» - Ткаченко про перейменування Київської консерваторії

Укрінформ
Із назви київської консерваторії ім. П.І. Чайковського має бути вилучено прізвище російського композитора, оскільки воно є неприпустимим маркером українського суспільного та культурного простору.

Таку думку висловив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Ми розчаровані тим, що трудовий колектив Національної музичної академії України, збори якого сьогодні відбулися у Києві, вважає, що потрібно ще далі розбиратися, чи варто забирати ім‘я Чайковського з назви провідного музичного вищого навчального закладу України", - написав Ткаченко.

Він наголосив, що основна проблема - не у прізвищі діяча, що його носить заклад, а у маркерах, якими позначено освітній та культурний простір України.

Читайте також: Україна рішуче закликає до бойкоту російської культури — Ткаченко

Ткаченко зауважив, що такий результат голосування трудового колективу показав, що не були враховані ані рекомендації профільного комітету ВР, ані Експертної Ради з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму при МКІП, ані рекомендації щодо Чайковського, поширені УІНП.

"Рішення важливого питання знову відкладено, як то кажуть, для подальшого вивчення. Мені здається, що це питання надзвичайно на часі", - переконаний він.

Водночас він підкреслив, що основним рушієм перейменування консерваторії стало студентство.

Читайте також: «Ла Скала» відкрила сезон російською оперою, українці прийшли під театр із протестом

"Молоді не байдуже, чиє ім‘я носить заклад, в якому вони навчаються", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, трудовий колектив Національної музичної академії України 26 грудня ухвалив рішення, що питання назви НАМУ ім. П.І.Чайковського потребує подальшого комплексного аналізу та вивчення вітчизняних та міжнародних експертних висновків.

Фото: Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-