Завтра розпочнеться другий Національний тиждень читання — Зеленська

Завтра розпочнеться другий Національний тиждень читання — Зеленська

Укрінформ
Другий Національний тиждень читання стартує 12 грудня.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента України написала в Телеграмі.

"Якою б не була ваша #КнигаНаВійні, головне – що вона є. Читайте, щоб відкривати для себе багатогранність нашої та світової культури. Читайте, коли хочеться відволіктися від поганих новин. Читайте самі та разом із дітьми. Бо книжки і є тим самим світлом, що долає морок", - написала вона.

Зеленська підкреслила, що цього року червоною ниткою проходить усвідомлення витоків зла, яке росіяни принесли в Україну, що можна віднайти в історичній літературі та поезії.

"Хтось шукає відповіді в історії: вчитується глибше в трагедії Сандармоха та Биківні, відкриває для себе прізвища, які росія намагалася закопати в землю. Хтось розуміє, що час переосмислити шкільні знання, і зачитується авангардною поезією Михайля Семенка або чуттєвими листами, які Василь Стус писав синові", - зазначила перша леді.

Водночас вона закликала звернутися й до сучасних творів - "прочитати твори про життя, яке нас оточує, зокрема, від авторів, які просто зараз пишуть романи, воюючи на фронті".

Читайте також: Перша леді висловилася за створення у світі мережі українських культурних центрів

Національний тиждень читання започаткував Український інститут книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики у 2021 році.

Фото: Олена Зеленська/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-