Бельгія надасть €150 тисяч на підтримку української культури

Бельгія надасть €150 тисяч на підтримку української культури

Укрінформ
Бельгія підтримає заклади культури України, надавши генератори та 150 тис. євро допомоги.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МКІП.

Наголошується, що відповідні домовленості були досягнуті під час візиту до Києва міністра закордонних справ, європейських справ і зовнішньої торгівлі та федеральних установ культури Бельгії Аджи Лябіб.

«У ході зустрічі ми домовились про важливу співпрацю: українські сезони культури в Бельгії, постачання генераторів нашим закладам та медіа для зими, поширення заборони російської пропаганди, допомогу в збереженні української культурної спадщини та допомога у розмірі 150 тисяч євро культурній сфері», – повідомив Ткаченко.

Крім того, за інформацією міністра, Брюссель надасть нову гуманітарну та військову допомогу Україні і долучиться до гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Читайте також: Український простір на платформі Google Arts & Culture розширюватиметься — Ткаченко

Як повідомлялося, очільник МКІП Олександр Ткаченко обговорив з міністром культури Чехії Мартіном Баксою порядок денний прийдешньої зустрічі Ради Міністрів культури ЄС, серед тем якої буде протидія інформаційним атакам рф й підтримка України в культурній сфері.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-