Goethe-Institut Ukraine та «Креативна Європа» запустили програму мобільності для митців

Goethe-Institut Ukraine та «Креативна Європа» запустили програму мобільності для митців

Укрінформ
Стартувала програма Культурного центру Німеччини та "Креативної Європи", спрямована на фінансування подорожей для митців, які прагнуть реалізувати міжнародний проєкт закордоном.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Culture Moves Europe — це програма мобільності, котра фінансує подорожі митців та працівників культури, зокрема перекладачів, з метою реалізації міжнародного проєкту. Професійний захід, який відвідає учасник програми, обирає він сам", - йдеться в повідомленні.

Відомство зазначає, що заявку можна подати до 31 травня 2023 року на поїздку, тривалістю від 7 до 60 днів. Згідно з дописом, розмір стипендії становить до 4 500 євро на житло, харчування тощо, а також 350 євро на квитки та 80 євро на покриття візових витрат.

Читайте також: Які мистецькі конкурси проходять в Україні

Креативна Європа – це програма Європейського Союзу у сфері культурних, креативних та аудіовізуальних індустрій, яка розпочалася у 2014 році. На сьогодні вона охоплює 41 країну, Україна приєдналася до неї 1 січня 2016 року. Програма спрямована на три основних сектори – культурний, креативний та аудіовізуальний. Загальний бюджет – €1,46 мільярда.

Goethe-Institut - це культурний центр Федеративної Республіки Німеччина, що діє в усьому світі. Він підтримує вивчення німецької мови закордоном і здійснює міжнародну співпрацю у сфері культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-