Оператор «Памфіра» виграв нагороду на кінофестивалі Raindance у Лондоні

Оператор «Памфіра» виграв нагороду на кінофестивалі Raindance у Лондоні

Фото
Укрінформ
Оператор-постановник фільму "Памфір" Микита Кузьменко отримав нагороду Лондонського кінофестивалю Raindance - за кращу операторську роботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держкіно у Фейсбуці.

"Оператор-постановник стрічки "Памфір" Микита Кузьменко отримав нагороду кінофестивалю Raindance у Лондоні! Микиту Кузьменка відзначили за кращу операторську роботу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, нещодавно найбільшими містами Франції стартував прокат створеної за підтримки Держкіно стрічки "Памфір".

ФІльм "Памфір" режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука створений у копродукції України, Франції, Польщі, Чилі, Німеччини та Люксембургу. Виробник фільму — компанія Bosonfilm спільно з Les Films d'Ici, Madants, Quijote та у партнерстві з Mainstream Pictures, Soilfilms, Wady Media та Grupa Moderator.

Читайте також: Українські стрічки взяли нагороди на кінофестивалі у Варшаві

Події фільму розгортаються в Західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланка та розповідають про головного персонажа Памфіра, який повертається додому до своєї сім’ї після довгої відсутності та мусить виправити помилку сина й відновити зв’язок зі своїм кримінальним минулим.

У головних ролях - Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран.

Реліз фільму запланований на 2023 рік.

Читайте також: Три українські фільми здобули нагороди на фестивалі незалежного кіно у Каннах

Raindance Film Festival — це найбільший незалежний кінофестиваль у Великій Британії. Він входить до 50 найкращих міжнародних кінофестивалів за версією журналу Variety. Цьогоріч фестиваль проходив утридцяте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-