Фільм про війну в Україні отримав міжнародні відзнаки

Фільм про війну в Україні отримав міжнародні відзнаки

Укрінформ
Стрічка "Свобода у вогні: Боротьба України за свободу" американського режисера Євгена Афінеєвського отримала відзнаку на кінофестивалі у США та премію Фонду родини Бріццолара.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"На традиційному американському кінофестивалі у Мілл-Веллі відзнаку MVFF45 "Сила кіно" отримав Євген Афінеєвський за його фільм "Свобода у вогні: Боротьба України за свободу". Окрім того, стрічка виборола премію Фонду родини Бріццолара за фільми про конфлікти та рішення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що робота Афінеєвського, над якою працювала команда з 43 операторів та 9 режисерів монтажу, розповідає про події, які переживають українці під час повномасштабного вторгнення рф в Україну.

"Зараз у мене теж стоїть така мета − зі швидкістю світла вивести фільм Freedom on fire на екрани. Зробити можливим, щоб увесь світ побачив цю війну", - підкреслив режисер.

Як зазначив засновник та директор MVFF Марк Фішкін, "цей захопливий і пристрасний фільм є тривожним сигналом для всіх нас, щоб вжити заходів для запобігання подальшим трагедіям і людським жертвам". Також він зазначив, що Афінеєвський матиме змогу під час церемонії нагородження поспілкуватися зі сцени про війну росії проти України та можливу ядерну загрозу.

Читайте також: Українські фільми показуватимуть на Netflix - Держкіно

"Свобода у вогні: Боротьба України за свободу" - це документальний фільм, який Афінеєвський зняв за сприяння платформи Netflix. Стрічка є продовженням фільму "Зима у вогні: Боротьба України за свободу". Прем'єра "Свободи..." відбулася 7 вересня на Венеційському кінофестивалі, де режисер отримав відзнаку Movie for Humanity. Водночас фільм також номінували на премію Critics Choice Documentary Awards.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-