Ткаченко закликав цивілізований світ відмовитися від російської культури та її діячів

Ткаченко закликав цивілізований світ відмовитися від російської культури та її діячів

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вкотре закликав відмовитися від російської культури та її виконавців.

Про це він повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Я закликаю всіх, хто бачить звірства, які коїть росія щодо України, весь цивілізований світ підтримати це звернення та відмовитись від співпраці з російськими артистами, від використання творів російських композиторів та письменників. Не має бути жодного діалогу з культурою терористів", - наголосив він.

Читайте також: Внаслідок обстрілу Києва пошкоджено 14 об'єктів культури, освіти й науки - МКІП

Ткаченко зазначив, що з перших днів війни міністерство працює над кенселингом (cancel culture — культура скасування) російської культури, яка постає "одним із видів політики, що використовує ядерна держава-терорист як зброю".

Водночас він підкреслив, що з плином часу певні міжнародні інституції закривають очі на те, що відбувається в Україні та поновлюють співпрацю з росією, тому наразі постало завдання не допустити кооперацій з російськими культурними діячати та інституціями.

Читайте також: Ткаченко повторно закликав світову спільноту до бойкоту російської культури

Як повідомлялося, МКІП 12 жовтня опублікував Відкрите повторне звернення Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка щодо заклику відмови від російської культури та її виконавців, яке стало відповіддю на масовані атаки на Україну 10 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-