Ткаченко у Берліні обговорив питання допомоги Україні в сфері культури

Ткаченко у Берліні обговорив питання допомоги Україні в сфері культури

Фото
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко провів у Берліні зустрічі з колегами та закликав їх активніше підтримувати українську культуру.

Про це він заявив українським журналістам, передає кореспондент Укрінформу.

Очільник МКІП повідомив, що відбулася, зокрема, зустріч у відомстві державного міністра з питань культури та медіа Клаудії Рот, з іншими державними міністрами, які відповідають за різні напрямки допомоги Україні саме в сфері культури.

Ткаченко обговорив у Берліні питання допомоги Україні в сфері культури / Фото надані відомством міністра Рот

«Є, безперечно, здобутки стосовно питання охорони культурної спадщини, допомоги в сфері медіа, підтримки тих колективів, які знаходяться в Німеччині, і навіть в сфері видавництва. Але наші очікування набагато більші», - констатував міністр.

За його словами, він прямо сказав пані Рот і її колегам про те, що «має існувати спеціальна програма німецького уряду стосовно допомоги українській культурі». Такий фонд, нагадав Ткаченко, існує в Україні. Він зауважив, що «допомога такої великої країни, як Німеччина, українським діячам, українській культурі, спадщині, медіа є надзвичайно важливою саме зараз: не післязавтра, не колись у майбутньому, «але тут, зараз і сьогодні».

«Це – головна мета, яку треба ставити публічно, публічно повідомляти про те, що без такої допомоги з боку Німеччини зберігати українську культурну спадщину, яка є частиною світової спадщини, допомагати нашим артистам буде надзвичайно складно. Це критичний момент», - заявив Ткаченко та висловив сподівання, що допомога Німеччини знайде відповідний відгук в Україні.

На сайті Федерального уряду зазначається, що Клаудіа Рот зустрілася зі своїм українським колегою Олександром Ткаченком і обговорила з ним ситуацію в українській культурі. Рот підтвердила непохитну солідарність Німеччини з Україною, зокрема, в культурній та медіа-політиці, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МКІП закликає підтримати родини воїнів-героїв у День пам'яті захисників України

«Ми продовжуватимемо всіма силами захищати українську культуру та фахівців у сфері культури та медіа, які стали біженцями, щоб вони могли продовжувати працювати в Німеччині. Крім того, ми продовжуватимемо діяти проти російської пропаганди та дезінформації в майбутньому», - пообіцяла Рот.

Нагадаємо, державний міністр культури Рот у червні відвідала Одесу.

Того ж дня відбулася зустріч із заступником керівника Комітету з питань культури та медіа Бундестагу ФРН Марком Вандервітцом; державним міністром закордонних справ Німеччини, депутатом Бундестагу Тобіасом Лінднером. Ткаченко разом із Рот відвідали Академіію Баренбойма-Саіда, де зустрілися з українськими стипендіатами. Глава МКІП дав інтерв’ю низці німецьких ЗМІ.

Додатковий бюджет німецького уряду для захисту українських культурних скарбів та підтримки українських діячів культура та медіа, затверджений 27 квітня з метою пом’якшення наслідків російської агресії у сфері культури та ЗМІ, сягає 20 мільйонів євро. Близько половини з цих коштів уже затверджено. Серед пріоритетів гуманітарної допомоги Німеччини – збереження культурної спадщини України. З цією метою Офісом урядового уповноваженого та МЗС Німеччини створено Мережу захисту культурних цінностей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-