Зеленський підписав закон про заборону підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення

Зеленський підписав закон про заборону підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон від 29 липня 2022 р. №2479-IX "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення", який забороняє збільшувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Відповідно до закону протягом дії воєнного стану та шести місяців після його закінчення в Україні запроваджується мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів. Таким чином, тарифи на тепло та гарячу воду для населення не зміняться.

Крім цього, документом передбачені гарантії для суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання, зокрема, передбачено компенсацію різниці в тарифах.

Читайте також: У Києві завершують гідравлічні випробування тепломереж

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики посилює контроль держави за підготовкою об'єктів паливно-енергетичного комплексу до проходження осінньо-зимового періоду 2022/2023 року.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-