У Братиславі відкрили фотовиставку «Дивись! Маріуполь!»

У Братиславі відкрили фотовиставку «Дивись! Маріуполь!»

Фото
Укрінформ
У Братиславі (Словаччина) відкрилась фотовиставка «Дивись! Маріуполь!».

Про це в Телеграмі повідомив міністр культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"Днями у столиці Словаччини Братиславі відкрилась фотовиставка «Дивись! Маріуполь!». Презентація цього проєкту стала можливою завдяки співпраці двох провідних музеїв наших країн – Національного музею історії України у Другій світовій війні та Словацького національного музею", – зазначив Ткаченко.

Він розповів, що ця виставка оповідає трагічну історію Маріуполя – міста-героя, міста героїв, міста Марії та міста-мученика. "Міста, куди разом з російськими ордами загарбників прийшло концентроване зло, яке, здавалося б, мало назавжди лишитися у кривавому двадцятому столітті", — додав міністр.

За його словами, основою виставки стали фотографії маріупольця, журналіста В’ячеслава Твердохліба, які він зробив на звичайний смартфон, коли намагався вижити в умовах гуманітарної катастрофи. Ткаченко уточнив, що останнє фото було зроблене 22 березня 2022 року. Він підкреслив, що на цих фотографіях – моторошна реальність, яку принесло Маріуполю російське вторгнення.

Читайте також: В Угорщині відкрилася фотовиставка «Україна: наслідки війни»

"Світ має бачити правду, щоб трагедія, яка спіткала Маріуполь, більше ніколи не повторилася в історії людства", – наголосив урядовець.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь на сьогодні без нормального постачання електрики, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Читайте також: У Парламенті Ірландії відкрили фотовиставку вбитого росіянами Макса Левіна

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».

Жителі міста чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-