Членство оперних театрів росії в Opera Europa призупинили

Членство оперних театрів росії в Opera Europa призупинили

Укрінформ
Членство російських оперних театрів в асоціації Opera Europa призупинили.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомило в Телеграмі.

У МКІП нагадали, що ще на початку березня зусиллями Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти і керівників українських оперних театрів та філармоній, які входять до складу асоціації, був створений та оприлюднений відкритий лист з проханням підтримати Україну та засудити агресію російської федерації.

Тоді асоціація закликала мистецьку спільноту росії бути сміливішою та не мовчати щодо подій в Україні, а також ініціювала підтримку українських митців, організовуючи концерти солідарності за участі українських артистів.

«Проте до початку літа жодних заяв з боку російських членів асоціації Opera Europa так і не пролунало. Тому в червні, після тривалих дискусій та обговорень, за активної підтримки керівників багатьох театрів-партнерів рішенням Ради директорів асоціації та Генеральної асамблеї було призупинено членство російських оперних театрів в Opera Europa», - зазначили у МКІП.

Opera Europa є провідною організацією з обслуговування професійних оперних труп та оперних фестивалів по всій Європі (понад 200 членів із 40 країн).

У МКІП подякували спільноті за підтримку та розуміння.

Читайте також: Музиканти нью-йоркської «Мет-Опери» пожертвували київській Національній опері $17 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, у березні професійна асоціація Opera Europa висловила солідарність з Україною та запустила новий проєкт на її підтримку і закликала митців не мовчати щодо російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-