Українські культурні сезони у Великій Британії мають стати територією свободи і правди - Зеленська

Українські культурні сезони у Великій Британії мають стати територією свободи і правди - Зеленська

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська заявила, що українські культурні сезони у Великій Британії мають стати територією свободи і правди.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Телеграмі.

Зеленська виступила на відкритті Сезону культури Велика Британія/Україна, який днями розпочався на Sheffield DocFest — найбільшому у Великій Британії і третьому за величиною у світі фестивалі документального кіно.

Сезон культури, присвячений 30-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною і Великою Британією, відкрився світовою прем‘єрою стрічки "День українського добровольця" Володимира Тихого. Всього ж на фестивалі покажуть 10 українських фільмів, а також чотири відеороботи та вісім проєктів у розробці.

"Доєдналася до відкриття через відеозвернення, щоб подякувати кожному, хто нині допомагає українцям, та уряду Великої Британії за стратегічне партнерство — адже сезон є його справжнім втіленням", - зазначила Зеленська.

За її словами, коли почалась російська агресія, в Україні відклали усі культурні заходи, бо вагалися: чи доречне мистецтво під час війни? Але невдовзі зрозуміли – саме під час війни воно дуже доречне. "Кожен звук музики, кожен кадр фільму є культурним фронтом, який протистоїть хаосу", - наголосила перша леді.

"Я хочу, щоб українські сезони стали територією свободи і правди – про те, що відбувається в Україні. І щоб, попри забаганки всіх диктаторів, ця свобода завжди залишалася в світі", - підкреслила дружина Президента.

Програма сезону налічує 24 мистецькі, освітні та комунікаційні проєкти у шести містах та на ключових культурних подіях Великої Британії. Частина заходів відбудеться онлайн на локаціях у всьому світі.

Читайте також: Якщо росія не зупиниться, європейцям доведеться воювати власноруч – Олена Зеленська

Сезон культури Велика Британія/Україна був ініційований і розроблений British Council Ukraine та Українським інститутом за сприяння Міністерство закордонних справ України та Посольства Великої Британії в Україні. Детальніше про нього можна дізнатись на офіційному сайті.

Як повідомляв Укрінформ, Сезон культури Велика Британія/Україна для підтримки українського мистецького сектору, триватиме до березня 2023 року. На реалізацію проєктів за результатами відкритого конкурсу виділено грантів на суму до 30 тисяч фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-