ФРН підтримає включення центру Одеси до списку ЮНЕСКО – держміністр

ФРН підтримає включення центру Одеси до списку ЮНЕСКО – держміністр

Фото
Укрінформ
Уряд Німеччини підтримає міську владу Одеси під час розгляду питання про екстрене включення архітектурного комплексу історичного центру міста до списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це сказала уповноважена з питань культури та медіа федерального уряду ФРН Клаудіа Рот на зустрічі з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, передає Укрінформ із посиланням на прес-службу міськради.

«Ми сприятимемо, щоб не лише Німеччина, а й інші країни сприяли (щодо включення історичного центру Одеси до списку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – ред.). У цьому питанні важливо, щоб Україна, Одеса не самостійно боролися, а була підтримка компетентних органів інших країн», - наголосила Рот.

За її словами, війна, яка триває сьогодні на території України, - це також війна проти культури, і потрібно зробити все можливе, щоб зберегти ідентичність і самобутність України та Одеси.

У свою чергу, Труханов подякував представниці уряду ФРН за таку позицію і зазначив, що Одесу підтримали практично всі міста-побратими.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який також прибув до Одеси, подарував німецькій колезі дві поштові марки з "російським військовим кораблем".

Читайте також: Держміністерка ФРН із питань культури прибула до Одеси

Як повідомлялося, у квітні міністр культури Італії Даріо Франческіні під час розмови по відеозв'язку з Трухановим запропонував негайно включити Одесу до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Фото: Телеграм Одеса. Офіційно

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-