На благодійному аукціоні за кубок Євробачення і панаму Kalush Orchestra планують зібрати $1 мільйон

На благодійному аукціоні за кубок Євробачення і панаму Kalush Orchestra планують зібрати $1 мільйон

Укрінформ
Сергій Притула поки не знає, яка сума буде від продажу на аукціоні "мікрофона" та панами Олега Псюка, але якщо досягне 1 млн доларів - для ЗСУ придбають дороговартісні безпілотники.

Про це керівник Благодійного фонду Сергія Притули повідомив на пресбрифінгу в медіацентрі «Україна» у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

«Всі кошти будуть скеровані на ЗСУ. Я не знаю на що саме, бо поки не розуміємо, якою буде загальна сума. Але якщо це буде стільки, як я мрію близько 1 млн доларів, то ми придбаємо потужні комплекси БПЛА, які є дуже багатовартісними, але дуже необхідними у ці пекельні тижні, а може місяці протистояння проти агресора», - сказав Притула.

Він додав, що кришталевий кубок-мікрофон переможця «Євробачення-2022» отримає учасник, чий загальний внесок на банківський рахунок (або на криптогаманець фонду) буде найбільшим за час проведення аукціону.

Станом на 27 травня остання ставка була в криптовалюті – 19 тис. доларів.

Читайте також: Сирени та перекреслене око: у Каннах провели акцію на підтримку України

«Це вперше в історії «Євробачення» цей кубок виставлено на аукціон. Подібного раніше переможці не робили. Але є ще кілька днів на проведення акції і подивимося, як будуть розгортатися події», - додав очільник БФ.

Щодо панами, то зі слів Притули, це була його ідея виставити її на розіграш. Він додав, що багато людей дзвонять і запитують чи це оригінал і запевнив, що це саме той головний убір, який був на Олегові Псюку в день перемоги у конкурсі.

«Коли ми зустрілися з гуртом, я кажу: мікрофон - то добре, але нам того мало. Тому що є ще один предмет, який розпочав своє автономне життя. В принципі, я думаю, що панама гурту Калуш могла б завести свою стрічку в Інстаграм і набрати там мільйон фоловерів. І жити там самостійно. І я запропонував поборотися за панамку і це буде простіше», - розповів Притула.

Щоб позмагатися за панамку, варто задонатити 200 грн і тоді людина автоматично потрапляє в розіграш. Чим більше внесків в таку суму, тим більше шансів перемогти. Розіграш відбудеться рандомно серед усіх учасників найближчим часом.

Читайте також: «Українціполякам»: у Варшаві відбудеться концерт подяки за підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, Український музичний гурт Kalush Orchestra виставив на продаж знамениту рожеву панаму лідера гурту Олега Псюка та головний приз Євробачення.

У МКІП поінформували, що аукціон та розіграш стартували 25 травня об 11:00 ранку і триватимуть до 19:00 28 травня.

Фото: Сергій Притула

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-